Reviews Rollenspel en Feest Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

Zwemmen met een zeemeermin staart, zo doe je dat!

Zwemmen met een zeemeermin staart, zo doe je dat! 21 januari 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Zeemeermin staart

Inmiddels is het hier al jaren populair bij mijn dochter: zwemmen met een zeemeermin staart! Bij bijna elk bezoek aan het zwembad (en zelf op vakantie naar Egypte) moet er een zeemeerminnenstaart mee. En toen bedacht ik mij, dat het dus eigenlijk ook gewoon een superleuk cadeau is voor bijvoorbeeld een verjaardag. Dus vandaag vertel ik jullie er meer over!

Wat is een zeemeerminnenstaart?

Je bent ongetwijfeld bekend met het sprookje de kleine zeemeermin. Ariël is een mooie, jonge zeemeermin met een prachtige staart waarmee ze heel soepeltjes door het water beweegt. Een sprookje dus, want zeemeerminnen bestaan niet echt. Maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om een zeemeermin staart te creëren. Tenslotte krijgt Ariël in het sprookje ook benen, dus waarom zouden wij geen staart krijgen? Maar hoe doe je dat dan?

Wat heb je nodig?

Het begint allemaal bij de aanschaf van een zeemeermin staart in combinatie met een zogenaamde monovin. Een monovin is een vin waar je met twee voeten in zit. Om deze monovin doe je de zeemeermin staart en deze trek je vervolgens tot je heupen omhoog. Klinkt ingewikkeld? Valt reuze mee. Een handige uitleg zie je in de video hieronder:

Je bent nu een echte zeemeermin! Tenminste, dat mag je natuurlijk na het aantrekken van de monovin en staart laten zien in het water!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een zeemeermin staart?

Fenna heeft inmiddels al meerdere zeemeermin staarten versleten. Dit komt doordat ze er graag mee zwemt, maar ook doordat niet alle staarten van goede kwaliteit zijn. Er wordt veel geroepen dat je ze ‘goedkoop’ kunt kopen via AliExpress en dat klopt. Alleen onze ervaring is dat die staarten minder lang mee gaan. De stof is vaak van slechte kwaliteit en scheurt snel of wordt vaal.

Wij zijn het meest tevreden met de laatste staart die Fenna aan haar collectie heeft toegevoegd: de Arctic Blue FinFun Zeemeerminstaart. Deze staart heeft bij de punten van de monovin ook een extra beschermlaag. Waar wij superblij mee zijn, want dat is een punt waar eerder gekochte staarten vaak scheurden!

Extra beschermlaag

Hoe zwem je met een zeemeermin staart?

Terug naar het zwemmen met de staart! Een goede voorbereiding is het halve werk, dus ik adviseer je om de zeemeermin staart aan te trekken aan de waterkant. Eenmaal de monovin aan je voeten betekent dat je niet meer ‘normaal’ kan lopen. Om ongelukken te voorkomen kan je dus het best op de zwembadrand gaan zitten om de staart aan te trekken. Of je moet zorgen dat er iemand in de buurt is om je te helpen!

Zeemeerminnenstaart

Heb je de staart voor het eerst aan? Ga dan altijd eerst oefenen in een ondiep stuk van het zwembad. Zo kan je wennen aan de staart en oefenen met de manier van zwemmen. Zelf heb ik nooit met een zeemeermin staart gezwommen, maar als ik Fenna mag geloven dan moet je proberen te bewegen vanuit je heupen tot je voeten. En probeer hierbij golven te maken, dan kom je vanzelf vooruit, aldus Fenna.

Note: zwemmen met een zeemeerminnenstaart wordt afgeraden bij onervaren zwemmers. Het advies is om minimaal zwemdiploma A en B te behalen voordat je met een staart het water in gaat.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.