Reviews Speelgoed van het Jaar 2023 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Vliegers in de lucht met het Kites kaartspel | Review

Vliegers in de lucht met het Kites kaartspel | Review 29 oktober 2023Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Kites kaartspel van Asmodee

Het is zonnig, de geur van de zee hangt in de lucht en het allerbelangrijkste: er staat een stevige bries landinwaarts. Het is tijd om te gaan vliegeren, doe je mee? Al bij ontvangst van het Kites kaartspel van Asmodee duik je helemaal in dit gevoel. Dit vrolijk gekleurde kaartspel neemt je mee naar een zomerse dag, heerlijk! Het spel is één van de winnaars (volgens de vakjury) van de Speelgoed van het Jaar 2023 verkiezing en wij hebben het getest!

Alles over het Kites kaartspel

In Kites moet iedereen samenwerken om alle vliegers, uitgebeeld door zandlopers, in de lucht te houden. Je speelt om de beurt een kaart, draait de bijbehorende zandlopers om en trekt dan een nieuwe kaart terwijl je in de gaten houdt of geen van de zandlopers leegloopt. Werk samen met vrienden en/of familie en speel alle kaarten om te winnen… maar wees altijd voorbereid op de speciale actiekaarten!

Kites kaartspel

De inhoud

Het Kites kaartspel bevat een aantal simpele onderdelen, namelijk de kaarten, zandlopers en de speluitleg. Dit spel zit in een compact doosje en is dus eenvoudig mee te nemen.

De inhoud

Hoe werkt Kites?

Zoals net al kort besproken draait het allemaal om de vliegers die te zien zijn op de kaarten. De gekleurde vliegers op de kaarten corresponderen met de kleuren op de zandlopers. Wanneer je het spel met twee spelers speelt krijg je 4 kaarten op hand en de andere kaarten liggen op een gedekte stapel. Om en om speel je één van de kaarten uit je hand en je pakt na het afleggen van een kaart er weer een nieuwe kaart bij.

Verschillende kaarten

Speel je een kaart met twee kleuren vliegers, dan moet je beide zandlopers omdraaien. Speel je een kaart met een enkele vlieger en dus één kleur, dan mag je of de gekleurde zandloper omdraaien of de witte zandloper. Voor de witte zandloper zijn namelijk geen kaarten, maar ook die mag niet op raken!

Kites kaartspel van Asmodee

Leg alle zandlopers plat en de kaarten klaar. Zodra de startspeler de witte zandloper rechtop zet en een kaart speelt begint het Kites kaartspel! Durf jij het aan?

Winnaar Speelgoed van het Jaar 2023

Kites van Asmodee heeft de prestigieuze titel “Speelgoed van het Jaar 2023” gewonnen in de categorie familiespellen tot 12 jaar. Dit betekent dat dit spel niet alleen een geweldige manier is om plezier te hebben met vrienden en familie, maar het is ook een van de beste spellen voor kinderen tot 12 jaar. Wat maakt Kites zo speciaal? Dit zegt de vakjury erover:

Als je van vliegeren houdt, zit je met dit spel goed. Maar vergis je niet, het is een hele kunst om meer dan één vlieger tegelijk in de lucht te houden. Daar kwamen wij ook achter in dit stressvolle coöperatieve spel. De bedoeling van het spel is dat je alle vliegers in de lucht weet te houden. Deze vliegers worden gerepresenteerd door zandlopers en zolang een zandloper niet leeg is, blijft de bijbehorende vlieger in de lucht. Maar pas op, zodra een zandloper leeg is valt de bijbehorende vlieger uit de lucht en verlies je gezamenlijk het spel.

Het spel wordt gedreven door kaarten waarmee je moet proberen de vliegers in de lucht houden. Lukt het om de trekstapel helemaal leeg te spelen, zonder dat een vlieger is gevallen, dan win je met elkaar het spel.

Kites speelt makkelijk en luchtig weg, maar zorgt daarbij wel voor een behoorlijke portie stress. Dit spel zal zorgen voor vele vrolijke avondjes met elkaar.

Vakjury Speelgoed van het Jaar 2023

Onze ervaring met het Kites kaartspel

Samen met Fenna (9) heb ik Kites getest. Officieel is Fenna nog te jong, Kites is namelijk geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar oud, maar wij gingen de uitdaging aan. En dat is wat dit kaartspel ook is, een hele leuke uitdaging. Naast snelheid heb je ook overzicht nodig, want zodra er meerdere zandlopers beginnen te lopen moet je in goed overleg de juiste kaarten spelen. Doe je dit niet dan verlies je het spel. En heel eerlijk, dat deden wij de eerste potjes ook. Helemaal niet erg, want het zorgde voor nog meer vastberadenheid om ook een potje te winnen! En dat lukte, dus was het tijd om ook de actiekaarten toe te voegen!

Kites kaartspel van Asmodee

Deze kaarten geven een extra twist aan het spel, zo mag je bijvoorbeeld niet meer praten of moet je kaarten wisselen. Dit maakt het spel nog uitdagender en moeilijker. Eerlijk is eerlijk, ik vind coöperatieve spellen normaal niet zo leuk, maar van dit spel heb ik samen met Fenna genoten. Binnenkort gaan we Kites met meerdere spelers proberen, zin in!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.