Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Unlock – Het Escape Room Puzzelboek | Review

Unlock – Het Escape Room Puzzelboek | Review 17 augustus 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Unlock puzzelboek

Kan je geen genoeg krijgen van Escape Rooms? Ben je gek op het oplossen van puzzels en zijn de puzzelboeken niet aan te slepen? Dan heb ik goed nieuws! Unlock, het Escape Room puzzelboek is ongetwijfeld iets voor jou. Ik heb het deze vakantie mogen testen en vertel je er alles over!

Escaperoom puzzelboek met 3 ontsnappingsavonturen

Het Unlock – Escape Room puzzelboek bevat maar liefst 3 ontsnappingsverhalen. Een Escape Room maar dan in een boek. Al vanaf het moment dat je het boek opent is het een race tegen de klok om te ontsnappen uit de uitdagende kamers. Om de kamers op te lossen moet je puzzels oplossen, voorwerpen combineren en codes ontcijferen. Allemaal net zoals in een echte Escape Room, maar dit keer met een boek op schoot. Meer dan dat is het niet en toch is het spannend en een uitdaging!

Unlock - Het Escape Room puzzelboek

3 ontsnappingsavonturen

Het blijft in het Unlock – Escape Room puzzelboek niet bij één verhaal. Je kan aan de slag met drie verschillende uitdagingen. Het eerste avontuur ‘De Formule’ gaat om het veilig stellen van een mysterieus serum dat de wereld drastisch kan veranderen als het in verkeerde handen valt. Het tweede verhaal ‘De Muis & de Worst’ draait om de verschrikkelijke professor Noside die je heeft opgesloten in zijn schuilplaats. Lukt het jou om samen met de muis te ontsnappen? En als dat eenmaal is gelukt dan kan je in het verhaal ‘Verdwaald in de tijd’ nog op zoek naar de verdwenen professor Tempus.

Hoe werkt het?

Het Escape Room puzzelboek werkt gewoon als een normaal boek: beginnen met lezen vooraan in het boek! Daar lees je direct welke stappen je moet nemen om de avonturen op te lossen.

Hoe werkt een Escape Room puzzelboek?

Deze uitleg vertelt je precies hoe je door het boek moet navigeren, waar je op moet letten en wat je vooral niet moet doen (fouten maken ?). Fouten leveren strafpunten op!

Strafpunten

Verder heb je in het boek ook ruimte om notities te maken. Zo kan je o.a. codes noteren, maar het is ook ideaal om bladzijdes te noteren en je strafpunten bij te houden.

Notities

Mijn ervaring met Unlock

Ik heb het Unlock – Escape Room puzzelboek kunnen testen tijdens een heerlijke vakantie op de camping. En wat heerlijk was dat! Je slaat het boek open, leest de uitleg en je kan meteen aan de slag. En eerlijk is eerlijk, natuurlijk lijkt dit niet op een echte Escape Room qua beleving (geluid, schrikmomenten, etc.). Maar de puzzeldrang wordt er niet minder op. Ook tijdens het puzzelen in dit boek wilde ik gewoon zo snel mogelijk het avontuur oplossen.

Unlock

De puzzels zijn net als in een echte kamer echt wel goed puzzelen. De ene makkelijker dan de ander, maar een uitdaging was het zeker. Gelukkig zijn ook de antwoorden van de puzzels in het boek te vinden. Zo weet je zeker dat je de avonturen gaat oplossen ook als je bij één van de puzzels even vastloopt. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die gek is op Escape Rooms en puzzelboeken.

Ook leuk om te lezen: Escape Your House | Spel voor het hele gezin

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.