Ben je gek op familiespelletjes? Spelletjes die je in teams kan spelen en onder tijdsdruk? Dan is Time’s Up Family echt iets voor jou! Raad met jouw team zoveel mogelijk kaarten in de familie editie van Time’s Up! Deze kindvriendelijke versie maakt het spel geschikt voor de hele familie.
Time’s Up! Family
In het snelle familiespel Time’s Up Family draait het om zoveel mogelijk punten scoren in drie rondes. In elke ronde heb je slechts 30 seconden de tijd om zoveel mogelijk kaartjes te omschrijven en raden. Klinkt makkelijk, toch? Er zitten echter wel wat extra regels aan het spel. In de eerste rond mag je een beschrijving geven, maar in de laatste ronde mag je niet meer praten. Toch niet zo makkelijk dus, een uitdaging voor jong en oud!
De inhoud
Wij kregen het spel Time’s Up! Family thuisgestuurd om het te testen. Heel handig, want nu kunnen we jullie alles over dit spel vertellen. Het spel zit in een doos waar je alle onderdelen eenvoudig in kwijt kunt. Het spel bevat 220 kaartjes, een zandloper, zakje, scoreblok en de spelregels.

Hoe werkt het spel?
Zoals gezegd, Time’s Up! Family bestaat uit drie verschillende rondes. Maar voordat je deze gaat spelen is het tijd om teams te maken. Een team bestaat uit minimaal twee spelers, iemand die uitlegt/omschrijft en iemand die gaat raden. Vervolgens krijgt elk team 30 kaarten en maakt de keuze met welke kleur ze gaan spelen. Je mag de kaarten rustig doorlezen (alleen de persoon uit het team die gaat omschrijven/uitbeelden). Staan er termen op de kaart die je niet kent, dan mogen de kaarten geruild worden. Handig als je speelt met (jonge) kinderen. Vervolgens speelt elk team 3 rondes, in elke ronde probeer je zoveel mogelijk punten te scoren.

Je speelt in het spel Time’s Up Family de volgende rondes:
- Ronde 1: Beschrijf het woord op het kaartje. Zo kan je de kruisboog omschrijven als iets om mee te schieten.
- Ronde 2: In ronde twee mag je maar één woord zeggen. Bijvoorbeeld ‘zingen’ als tip voor het woord zangeres.
- Ronde 3: Je mag helemaal niks meer zeggen, je mag alleen nog maar uitbeelden!
De teams spelen deze rondes om de beurt met de eigen kaarten. Voor elk geraden woord ontvang het team een punt. De score kan je bijhouden om het scoreblok!
Onze ervaring met Time’s Up! Family
Jamie (9) en Fenna (7) spelen graag spelletjes. Dit familiespel kwam dan ook als geroepen! Zeker nu we weer thuis zitten tijdens de lockdown. We speelden Time’s Up! Family met het gezin, jongens tegen de meiden. En na een korte uitleg van alle rondes was het spel direct duidelijk. We besloten de kinderen de eerste rondes te laten raden, zodat ze het spel begrepen. Het tweede potje namen zij de kaarten in de handen!

Ook leuk om te lezen: Exploding Kittens Party Pack
Eigenlijk kan ik maar één ding zeggen: wat hebben we gelachen! De eerste ronde waarbij je een woord omschrijft is goed te doen. Bij de tweede ronde moet je al veel meer roepen om het juiste woord te raden. En de derde ronde vonden vooral de kinderen hilarisch! Want hoe beeld je iets uit, wanneer je ook nog eens te maken hebt met een grote tijdsdruk 😉 ?

De woorden in het spel waren soms voor Fenna (7) nog iets te lastig. Daarom is het echt een voordeel dat je voordat je begint de kaarten op hand mag nemen waarvan je weet wat de woorden betekenen. Zo is het spel ook voor jonge kinderen goed te spelen! Wat ons betreft zeker vermaak voor het hele gezin. En stiekem ben ik nu ook wel nieuwsgierig naar de andere varianten van het spel zoals bijvoorbeeld Time’S Up! – Harry Potter!