Reviews Speelfiguren en Voertuigen Speelgoed van het Jaar 2021 Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Leuk! Flextreme Discovery set voor autoliefhebbers

Leuk! Flextreme Discovery set voor autoliefhebbers 28 september 2021Leave a comment

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Mijn zoontje van vijf speelt het allerliefste met auto’s. Als ik op zijn slaapkamer kom moet ik altijd uitkijken want ze liggen over de hele grond verspreid. In de vensterbank staan er ook altijd standaard minimaal tien op een rij en op zijn favoriete dekbed staan gekleurde oldtimers. Echt een autofan die kleine man. Sinds kort heeft hij een nieuwe auto aan zijn collectie mogen toevoegen, namelijk een automatische van Smoby! Deze hoort bij de Flextreme Discovery set. Het autootje is zo krachtig dat hij zelfs rechtop kan rijden als je een baan verticaal bouwt!

Dit zit er in de Flextreme Discovery set

  • 184 baanonderdelen in 4 kleuren met een totale baanlengte van 4,4 meter
  • 1 inrij-/uitrijbaan
  • 1 voertuig met lichtjes en een extra opzetstuk zodat je hem blauw of rood kan maken
  • 3 AAA batterijen

Creatieve banen en loopings

Het idee van de baan is simpel. Je hebt 184 onderdelen en die kun je allemaal aan elkaar kunt vastmaken. De onderdelen zijn flexibel dus je kunt zoveel bochten maken als je wilt en ook zoveel hobbels als mogelijk.

De auto klik je op de baan en dat maakt dat hij er (bijna) niet af kan vallen. Je kunt dus ook allerlei loopings maken. Omdat de baan zo flexibel is en de auto krachtig, kun je het zo gek mogelijk maken. Je kan de baan over een trap hangen, zelf vasthouden of je maakt in de gaatjes van de baan touwtjes vast zodat je hem kan ophangen. ‘Heel cool’ volgens mijn kleuter.

Speelgoed van het jaar 2021!

De Flextreme Discovery set is onlangs verkozen tot speelgoed van het jaar in de categorie 4 & 5 jaar. De jury zegt erover: ‘Het autootje rijdt in een behoorlijk tempo, kan behoorlijk steile hellingen aan en kan ook op zijn kop rijden (en bijvoorbeeld loopings maken). Dat ziet er vaak spectaculair uit en zorgt voor veel speelplezier. Spelen met FleXtreme bevordert visueel-constructieve vaardigheden (bouwen) en creativiteit.”

Niet alleen mijn kleuter is dus enthousiast over de Flextreme Discovery set, maar ook een vakjury met professionals.

En een tip van flip! De set is nog in de race voor de Gouden Publieksprijs! Laat via www.speelgoedvanhetjaar.nl je stem achter, los een rebus op en wie weet win je ook nog een leuke prijs!

Dit vinden we ervan!

De Flextreme Discovery set van Smoby is echt mega leuk. Dat de auto zoveel kracht heeft dat hij makkelijk loopings maakt en verticaal kan rijden is wel echt anders dan andere banen. Het maakt dat mijn zoontje van alles probeert te bedenken om extreme banen te maken en hij is er dus ook echt wel even zoet mee.

Het is ook leuk dat je de baan steeds verder kunt uitbreiden. Zo bestaat er een looping set en zijn er ook nog andere soorten auto’s, namelijk een truck en suv.

Het speelgoed is kleurrijk en ontzettend stevig. Dat laatste is erg handig met kleine kinderen want die kunnen soms best lomp spelen haha. Dat kan prima met deze baan.

Een klein nadeel vind ik dat de batterijen best snel opgaan omdat het autootje veel kracht heeft, maar dan zijn oplaadbare batterijen een prima oplossing!

Aangezien de pepernoten al in de winkel liggen durf ik alvast wel te zeggen dat dit een prima cadeautip is voor de Sint! 😉

Meer lezen over auto’s? Lees hier alles over Tonka!

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.