Bouw en Constructie Informatief & Tips LEGO Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

Ken jij LEGO Build & Talk al?

Ken jij LEGO Build & Talk al? 1 september 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

LEGO Build & Talk Adventures

Onlangs werden wij door LEGO uitgenodigd in LEGOLAND Scheveningen. Niet alleen om jullie te vertellen over LEGOLAND maar ook om ons meer te vertellen over LEGO Build & Talk! Dit programma helpt je als ouder om op een speelse manier het gesprek met je kind aan te gaan als het gaat om privacy en veilig delen online. Een belangrijk onderwerp dat wij graag met jullie bespreken!

LEGO Build & Talk

Als je aan LEGO denkt dan denk je ongetwijfeld aan toffe bouwwerken en lekker bouwen met LEGO. Dat is o.a. waar LEGO voor staat, maar LEGO gaat verder dan dat. LEGO ziet het als haar rol om kinderen te helpen veilig te spelen, niet alleen offline met de LEGO-blokjes maar ook online. Wist je dat het bekijken van online video’s door kids onder de 7 jaar met maar liefst 70% is gestegen sinds de coronapandemie? 65% van de ouders praat met kinderen over de schermtijden en gevaren daarvan, maar misschien herken je het wel, dit leidt vaak tot conflicten.

Het LEGO Build & Talk programma helpt je als ouders om spelenderwijs het gesprek met kinderen aan te gaan over privacy en veilig delen. Doormiddel van een verhaallijn waarin opdrachtjes voor de kinderen en voorbeeldvragen voor de ouders zijn verwerkt kan je dit onderwerp bespreekbaar maken.

LEGO Build & Talk Adventures

Hoe werkt LEGO Build & Talk?

LEGO Build & Talk is naast ondersteunend ook nog eens gratis. Zo kan iedereen gebruik maken van dit programma. Je kan het programma downloaden op LEGO.com. Verder heb je enkel LEGO stenen of kleurpotloden nodig. Het programma wijst zich vervolgens vanzelf. Samen met je kind wordt je meegenomen in een verhaal, waarbij je samen privacy en online delen bespreekbaar maakt. Voor de ouders zitten er tips en voorbeeldvragen in het programma om je op weg te helpen.

Tips voor de ouders

Ben je benieuwd naar dit programma van LEGO, je kan het hier downloaden.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.