Reviews Spellen en Puzzels

Friends – De Interactieve Quiz | Test jouw kennis!

Friends – De Interactieve Quiz | Test jouw kennis! 6 november 2021Leave a comment

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Friends - De Interactieve Quiz

‘How you doin’?’, ‘Pivot!’ en ‘We were on a break!’ Het zijn van die heerlijke Friends uitspraken die je als kijker niet meer vergeet en heerlijk kan toepassen in je eigen leven als grapje. Want wat dacht je van deze als iemand eten van je bord probeert te pakken: ‘Joey doesn’t share food!’ of ‘I wish I could, but I don’t want to’. Ben je net als ik echt een Friends fan? Dan kun je nu je kennis testen met Friends – De Interactieve Quiz van BOTI.

Hoe werkt Friends – De Interactieve Quiz?

Een makkelijker spel dan dit bestaat er denk ik niet, want het spel vertelt je namelijk precies wat je moet doen.

Je doet de videoband aan en dan vertelt een stem wat je moet doen. ”Verdeel jullie in twee teams en wanneer je zo ver bent, druk op de ‘perk’ knop.” Elk team kiest dan een personage. Als het gele team op de gele knop drukt hoort hij alle personages voorbijkomen. Je moet er één selecteren en daarna weer op perk klikken. Dat doet het paarse team ook bij de paarse knop.

Vervolgens stelt de stem allerlei vragen en ze geeft aan voor welk team de vraag is. Ook geeft ze aan hoeveel punten je per vraag kunt verdienen.

Een ander element is dat je soms het andere team moet beoordelen. De speelstem stelt dan een open vraag waar je als team een antwoord op moet geven. Vervolgens moet het andere team beoordelen of het goed is. Dat kunnen ook vragen zijn die niet per se met Friends te maken hebben, zoals: ”Raad vijf voorwerpen die in de tas van je tegenstander zitten.”

Je krijgt gelijk te horen met een applaus of ‘aah’ of je het antwoord goed of fout hebt. En daar kun je ook commentaar bij verwachten als : “Je bent hier echt slecht in.” “Het is echt teleurstellend.” of “Wat een vechter! Monica zou jaloers zijn.”

In totaal zijn er 500 vragen. Je speelt in rondes en na elke ronde wordt aangegeven wat de tussenstand tussen de teams is. Dat maakt dat je eigenlijk zo lang of kort kunt spelen als je zelf wil.

Welke vragen kan ik verwachten?

In totaal zijn er wel 500 vragen en ze verschillen ontzettend. Sommige zijn echt super makkelijk, andere zijn wel echt wat lastiger. Ik wil natuurlijk niet te veel spoilers weggeven, maar ik zal een paar leuke vragen noemen. Dit zijn stellingen die je met waar of niet waar moet beantwoorden:

  • Chandler begint weer met roken omdat het weer uit is tussen Ross en Rachel.
  • Volgens Phoebe werkt Ross met draken.
  • Rachels kaarsen veroorzaakten de brand in Phoebes appartement.
  • Mikes getuige is zijn hond Chappy.
  • Met Thanksgiving zat Chandler zes uur in een doos.
  • Phoebe laat alle loterijloten vallen.
  • Chandler vliegt naar Jemen om Janice te vermijden.
  • Ross droeg het zelfde vrouwelijke shirt als zijn date.
  • Chandler heeft een fantasie over haaien.

Zoals je ziet verschilt het dus per vraag of je het kan weten of niet. Of ben je juist het type dat hierop alle antwoorden weet?

Dit vinden we van de Friends interactieve quiz!

Mijn man en ik hebben de afleveringen van Friends echt gebingewatcht toen we net verkering hadden. Voor Friends-fans is het echt een schot in de roos. Omdat de videoband ook allerlei geluiden uit de serie laat horen zoals quotes, muziekjes etc. is het heerlijk herkenbaar en grappig.

Het is ook leuk dat het spel is opgezet in Friends stijl. Zo hoef je geen handleiding te lezen want dat zou Phoebe ook niet doen en wat dacht je van de ‘Lightning round’ die ook in één van de afleveringen terugkomt.

Je kunt het spel alleen spelen met mensen die Friends goed kennen, want je hebt echt wel voorkennis nodig. Ik zou het daarom niet zo snel in onze vriendengroep spelen, maar met mijn man moet ik er ontzettend hard om lachen. Zeker een leuke cadeautip voor iemand die altijd met Friends quotes strooit.

Een klein minpuntje van Friends – De Interactieve Quiz vonden mijn man en ik de snelheid van het spel. Door alle geluidjes etc. is het soms wat ‘traag’. Ik zou het leuker hebben gevonden als dat wat sneller zou gaan. Maar als je fanatiek meegaat in het spel, heb je daar geen last van! 😉

Speciaal voor jullie nog even Joey zijn klasieke pickup line:

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.