999 Games Reviews Speelgoed van het Jaar 2018 Spellen en Puzzels

Review | Exit – De dode in de Oriënt Express

Review | Exit – De dode in de Oriënt Express 9 oktober 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Exit - De dode in de Oriënt Express

Escape rooms zijn helemaal hot! Maar wist je dat je van jouw eigen woonkamer gewoon een escape room kunt maken? Dit kan bijvoorbeeld met het spel Exit –  De dode in de Oriënt Express van 999 Games. Dit spel is genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 18+. En wij mochten het voor jullie testen!

Exit – De dode in de Oriënt Express

Exit - De dode in de Oriënt ExpressWat is het idee? Er is een moord gepleegd in deze beroemde luxe trein. Het is de bedoeling dat de speler(s) binnen anderhalf uur alle puzzels oplossen en de codes breken. Dat is de enige manier om de dader succesvol te ontmaskeren. Het spel vereist veel logisch nadenken en nog meer doorzettingsvermogen om het tot een goed einde te brengen. Als je er echt niet uit komt, dan heeft het spel hulpkaarten om je weer op het juiste spoor te krijgen. Exit – De dode in de Oriënt Express is maar één keer speelbaar omdat het speelmateriaal moet worden beschreven, gevouwen of afgescheurd. Volgens 999 Games zijn de puzzels vrij pittig. Daardoor is het spel vooral geschikt voor fervente puzzelaars en escape room-liefhebbers. Je kunt het spel alleen spelen of met maximaal 4 personen.

Inhoud van het spel:

 • 1 decodeerschijf
 • 86 kaarten
 • 2 uitzonderlijke delen
 • 3 verzegelde bladen
 • 1 boek
 • De spelregels

Ons oordeel

EXIT - De dode in de Orient ExpressWij zijn niet de meest geoefende escape room-spelers en dit was ook de eerste keer dat we een dergelijk spel thuis speelden. Het was dus ook een flinke uitdaging voor ons. Wel ontzettend leuk om samen te puzzelen en alles uit te vinden. Sowieso is het al spannend omdat je dus vooraf niets mag lezen of openmaken. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer je mag openen. Daarnaast mag je in dingen knippen, erop schrijven, enzovoort. Dat maakt het extra leuk.

We begonnen voortvarend. De eerste paar puzzels hadden we redelijk snel door en zo kwamen we steeds verder tot de oplossing. Toch liepen we op een gegeven moment helemaal vast bij een paar flink lastige raadsels. Gelukkig waren daar de hulpkaarten om ons verder te helpen.

Het spel zit ontzettend goed in elkaar en blijft boeien. Soms kun je een raadsel gelijk oplossen. Soms moet je kaarten met raadsels even bewaren en meer aanwijzingen verzamelen om het op te kunnen lossen. Het zijn wel echt lastige puzzels, zoals 999 Games zelf ook al aangeeft op de website. Voor ons af en toe eerlijk gezegd te lastig. Maar goed, wij zijn dan ook geen geoefende spelers. Uiteindelijk door verdachten te elimineren, puzzels op te lossen en codes te kraken kom je tot de dader. Verder willen we niet al te veel verklappen over het verloop van het spel, want dan geven we misschien hints weg voor het spel en dat zou zonde zijn!

Heb je zin in een avondje flink je hersens laten kraken en puzzelen? Dan is Exit –  De dode in de Oriënt Express een absolute aanrader!

 

EXIT - De dode in de Oriënt Express

14.95
8.7

Prijs

8.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.0/10

Pros

 • Zit heel goed in elkaar
 • Afwisselende raadsels
 • Je mag knippen, scheuren en schrijven

Cons

 • Je kunt het maar 1 keer spelen
 • Heel erg moeilijk

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.