Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Big Brain Academy voor de Nintendo Switch | Review

Big Brain Academy voor de Nintendo Switch | Review 29 december 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Big Brain Academy Knappe Koppen

Nostalgie! Wat heb ik dit spelletje vroeger vaak met mijn moeder gespeeld. Dit waren mijn eerste gedachten toen ik Big Brain Academy voor op de Nintendo Switch voorbij zag komen. Reden genoeg om dit spel te testen en jullie er alles over te vertellen. In dit spel draait alles om het trainen van je brein op een hele leuke manier!

Big Brain Academy

Hoewel het spel Big Brain Academy dus nieuw is voor op de Nintendo Switch, is het wel een spel dat al langer bestaat. Voorheen was het al te spelen op bijvoorbeeld de Nintendo DS, dit is ook waar ik het van ken. Mijn moeder heeft het spel zelfs nog in huis:

Big Brain Academy Nintendo DS

Nu dus de belangrijkste vraag: Is Big Brain Academy Knappe Koppen net zo leuk op de Nintendo Switch?

Even terug naar het begin, want wat is dit spel precies? In Big Brain Academy werk je op een leuke manier aan je brein door alleen of met andere spelers te spelen. De game bestaat uit een collectie minigames die op verschillende manier het brein trainen. De spelletjes zijn verdeeld over vijf categorieën: rekenen, analyse, visie, geheugen en inzicht. Elke categorie heeft vier verschillende spelletjes om je brein te testen.

Onze ervaring met het spel

Ik was eigenlijk op voorhand al enthousiast, maar is dat wel helemaal terecht? Bij het opstarten van het spel herken je het direct. Je krijgt eerst uitleg over het spel en kan daarna zelf aan de slag. Ook alle minigames zijn voorzien van uitleg al snap je het na één keer spelen ook zonder uitleg. Je kan het spel spelen door de knoppen of het touchscreen van de Nintendo Switch te gebruiken. Het spel vraagt je regelmatig om jouw voorkeur.

Big Brain Academy Knappe Koppen

De minigames zijn dus heel simpel te spelen, maar vergeet niet dat je dit wel onder tijdsdruk gaat doen. Neem een voorbeeld van het spel waar symbolen uit de grond komen. Je ziet steeds een aantal symbolen en het is de bedoeling dat je de juiste aantikt. Tik zo snel mogelijk op de juiste mol voordat deze weer onder de grond verdwijnt. Doe je dit goed dan scoor je punten, raak je de verkeerde dan kost dit je punten.

Symbolen

Elke minigame begint in de categorie makkelijk en hoe verder je komt hoe moeilijker de opdrachten worden. Zo is het voor iedereen een uitdaging of de minigame je nou ligt of niet. Alle minigames zijn te oefenen, maar je kan ook een heus examen afleggen waarbij alle categorieën aan bod komen en je brein wordt getest.

Big Brain Academy voor de Nintendo Switch

Op de bovenstaande afbeelding zie je mijn eerste examen. Met een 8,5 mag ik toch niet klagen! Maar er is uiteraard ruimte voor verbetering. Je ziet na het examen op welke vlakken je nog wat extra oefening kunt gebruiken. Het spelen van de minigames of het examen geeft je de mogelijkheid om items vrij te spelen. Zo spaar je munten om vervolgens met de nieuwste items je gekozen personage nog leuker aan te kleden.

Sparen
Vrijspelen

Waar ik echt nieuwsgierig naar was, het spelen tegen anderen. Dit kan online als je een betaald Nintendo Switch abonnement hebt, maar dit kan ook offline gewoon tegen vrienden of je familie.

Multiplayer
Multiplayer
Multiplayer
Big Brain Academy Knappe Koppen

Je kan met 2 tot 4 spelers spelen en kan per persoon instellen op welke moeilijkheidsgraad er gespeeld kan worden. Dit is super handig, want zo kan heel eerlijk een wedstrijd spelen tegen bijvoorbeeld jongere kinderen. Dit wilde Jamie (9) en Fenna (7) dan ook maar al te graag. Waar ik eerst dacht, dit spel vinden ze vast nog niet leuk, heb ik daar nu wel een ander beeld mee. Jeetje, wat werden ze fanatiek tijdens het spelen van de minigames. En waar ik al eerder zei dat ze vrij eenvoudig zijn, dat lieten de kinderen ook wel merken. Zonder veel uitleg wisten ze precies wat te doen!

Inmiddels hebben zij ook een eigen account op eigen niveau en spelen ze het spel ook regelmatig. Het enige nadeel aan dit spel vind ik het aantal spelletjes. Het zijn er niet veel, dus op een gegeven moment speel je vaak hetzelfde spel. Wat natuurlijk helpt om beter te woorden in bepaalde onderdelen, maar wat extra afwisseling was ook leuk geweest.

Voor nu is Big Brain Academy voor de Nintendo Switch een spel dat vaak gespeeld wordt, zowel door ons alleen of samen. Het is een uitdagend spel dat leuk is voor (jonge) kinderen en volwassenen! En voor in deze lockdown is het absoluut leuk vermaak!

Ook leuk om te lezen: De Smurfen Missie Vileaf | Review

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.