999 Games Reviews Speelgoedopbergers Spellen en Puzzels

Wingspan Nesting Box  | Het Wingspan-opbergsysteem

Wingspan Nesting Box  | Het Wingspan-opbergsysteem 26 september 2023Leave a comment

Ton is gym- en godsdienstleraar van beroep. Hij is 43 jaar oud, getrouwd met spellenliefhebber Mirjam en vader van drie kinderen: Samuel (16), Timo (13) en Rebekka (11). Naast sporten en vissen is bordspellen spelen zijn echte passie.

Wingspan Nesting Box

Ze zullen wel gedacht hebben: ‘Beter een vogel in de hand dan tien dozen op de plank.’ De Wingspan Nesting Box van 999 Games is eigenlijk een uit de kluiten gewassen luxe opbergdoos voor je complete Wingspan-verzameling. In deze review deel ik mijn bevindingen en onthul ik een verrassing voor Wingspanfans. Bij het openen van de doos viel mijn oog namelijk op iets waar ik erg blij van werd.

Inhoud van de Wingspan Nesting Box

De doos – of liever gezegd kist – is opgebouwd uit drie lagen. Bovenop de onderste laag staan twee grote verzamelbakken en in die bakken passen weer allerlei plastic verzamelbakken en organisers. De afmetingen van de Nesting Box zijn enorm: hoogte 20cm, diepte 30,5cm en breedte maar liefst 43cm.

Ik heb mijn Wingspan basisspel en uitbreidingen Europa en Oceanië er inmiddels moeiteloos in opgeborgen en er is natuurlijk ruimte voor meer.

De doos is gemaakt van heel stevig en dik karton. Vanzelfsprekend met oog voor detail zoals we dat kennen van Wingspan. Je krijgt ook een nieuw vogelhuisje, mocht de vorige wat slijtage hebben opgelopen in de oude doos. Een nieuw vogelhuisje had ik niet verwacht en was een leuk extraatje, maar het was nog niet mijn grootste verassing.

De onderste laag

In de onderste laag kun je materiaal kwijt dat je niet vaak gebruikt, bijvoorbeeld een kaartenbak uit een uitbreiding of de overige doorzichtige plastic bakjes voor voedsel.

De middelste laag… verrassing!!!

Boven op deze onderste lilakleurige laag bewaar je het losse spelmateriaal in een groene uitneembare bak. Bij het klaarzetten van het spel, pak je deze groene bak en neem je wat nodig is voor dat potje.

Wingspan Nesting Box

Van de drie witte bakken met eieren en voedsel neem je er bijvoorbeeld twee uit de doos als je met z’n vieren een potje Wingspan speelt. Die kun je dan simpel binnen handbereik van de spelers zetten.

Alle vogelkaarten kun je organiseren door middel van stevige kartonnen dividers. Nu kende ik de uitbreidingen Europa en Oceanië en heb ik Azië ook gespeeld bij vrienden. De vraag was een beetje hoeveel continenten we eigenlijk op aarde hebben? In Wingspan-fan-taal: “Naar welke uitbreidingen kan ik reikhalzend uitkijken in de toekomst?’ De Nesting Box geef hier simpel antwoord op:

Naast de dividers van bekende uitbreiding vond ik ook Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en heel verassend: Antarctica. Logisch ergens, als je naar de zeven continenten kijkt, maar toch erg leuk om alvast te fantaseren over wat nog komen gaat.

De bovenste laag

In de bovenste gele bak berg je de spelregels, scoreblokjes en speelborden op. Het maakt namelijk wel uit of je mét een nectarbord (Oceanië) speelt of zónder (Basisspel).

Eindoordeel

Er is goed nagedacht over hoe spelers Wingspan spelen. De plastic organisers, het vogelhuisje en kaarten kunnen in één keer op tafel worden gezet en dit zal het klaarmaken van de speeltafel zeker versnellen. Ook het opruimen is logisch en je hoeft niet meer te passen en te meten om alles terug in de doos te proppen.

Het grote nadeel is natuurlijk wel dat deze iconische doos van de Wingspan Nesting Box veel ruimte inneemt. Ook wordt de gehele kist met alle uitbreidingen natuurlijk te zwaar voor een fragiel plankje aan de muur. Misschien verdient dit kunstwerk van een bordspel dan ook wel een ereplaats in de woonkamer of gameroom.

De prijs is net als de kwaliteit en omvang ook legendarisch. Het is duidelijk een luxeproduct dat je naar mijn mening alleen voor jezelf aanschaft als echte fan, of als groot cadeau geeft bij een speciale gelegenheid.

Het is met de Nesting Box wel een beetje pronken met eigen veren, maar qua functionaliteit ook de ideale oplossing voor Wingspanfans.

Lees hier onze review van Wingspan Azië!

Ton is gym- en godsdienstleraar van beroep. Hij is 43 jaar oud, getrouwd met spellenliefhebber Mirjam en vader van drie kinderen: Samuel (16), Timo (13) en Rebekka (11). Naast sporten en vissen is bordspellen spelen zijn echte passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.