Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Wat te doen bij verveling (tips)

Wat te doen bij verveling (tips) 1 maart 20181 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

wat te doen bij verveling

Zijn jullie bekend met de aandoening verveleritis? Hier in huis hebben onze kinderen daar nog wel eens last van. Eigenlijk heel onbegrijpelijk met het enorme speelgoedaanbod van tegenwoordig. Gelukkig is er het boek: ‘Mijn kind verveelt zich nooit!’. Een boek boordevol tips tegen verveling, dit boek geeft antwoord op de vraag: Wat te doen bij verveling?

EHBV: Eerste hulp bij verveling

Het boek ‘Mijn kind verveelt zich nooit‘ helpt alle ouders die even door hun inspiratie heen zijn. Weet je echt even niet meer wat te doen bij verveling van je kind(eren)? Het boek bevat maar liefst 150 top ideeën voor saaie momenten, genoeg tips tegen verveling dus! Of je nou papa, mama, opa of oma bent, het is voor iedereen mogelijk om geschikte tips tegen verveling uit dit boek te halen.

Hoe werkt het boek ‘Mijn kind verveelt zich nooit!’?

Het boek werkt met simpele icoontjes. Deze icoontjes geven alle belangrijke aspecten rond om de tips tegen verveling aan:

 • De benodigde materialen
 • De leeftijd
 • De locatie, is het voor binnen en/of buiten
 • Aantal kinderen dat mee kan spelen
 • Tijdsduur

Zo zie je in één oogopslag of de tip op dat moment is uit te voeren. Eigenlijk is het dus een handig handboek met een antwoord op de vraag: ‘Wat te doen bij verveling van kinderen?’. Het boek stuurt ook nog eens aan op: minder scherm en meer lol.

Dus, wat te doen bij verveling?

Je kunt natuurlijk Google gebruiken om aan tips te komen of je schaft het boek ‘Mijn kind verveelt zich nooit!’ aan. Laat de kinderen door het boek bladeren en laat ze kiezen uit één van de 150 ideeën tegen verveling. Om wat voor ideeën het gaat? Organiseer bijvoorbeeld een hoge hakkenloop! Hiervoor heb je (verkleed)kleding nodig, schoenen met hoge hakken en een ruimte waar de kinderen kunnen rond rennen. Dit zou elke moeder in huis moeten hebben toch?

Mijn kind verveelt zich nooit

Tips tegen verveling

Natuurlijk hebben ook wij een aantal simpele tips tegen verveling. De kinderen hier in huis spelen ontzettend graag met kartonnen dozen. Eigenlijk verzinnen ze altijd wel iets nieuws met de dozen. Ze bouwen tunnels, ze houden racewedstrijden en bouwen huizen voor de knuffels om in te wonen. Onlangs sloeg de verveleritis hier in huis ook weer toe, dus ik besloot ze dozen, stickers en andere knutselspullen te geven. De verveleritis verdween als sneeuw voor de zon!

Ook kleden en dekens zorgen hier voor een hele tijd plezier. Vaak worden er de tofste hutten mee gemaakt. Verzorg nog een kleine picknick in de gebouwde hut en de kinderen hebben uren plezier.

Hebben jullie nog leuke tips tegen verveling?

Mijn kind verveelt zich niet!

€14,99
7.2

Prijs

7.0/10

Kwaliteit

7.0/10

Speelplezier

7.5/10

Pros

 • 150 tips tegen verveling
 • Eenvoudig in gebruik
 • Inspirerend
 • Leuke illustraties

Cons

 • Niet alle tips zijn even origineel

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

 1. Wat een handig boek! Al schijnt het ook best goed te zijn als kinderen zichzelf soms even vervelen. Grote dozen doen het hier ook altijd goed trouwens. Zo grappig. Een rol plakband erbij en gegarandeerd speelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.