Boeken, School en Vrije tijd

Tweetalige kinderboeken: Apenstreken met Tooby

Tweetalige kinderboeken: Apenstreken met Tooby 1 januari 20191 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Tweetalige kinderboeken
Zijn er bezoekers van deze site die hun kinderen tweetalig opvoeden? Wij zijn erg benieuwd! Wij doen dit zelf niet, maar kregen onlangs hele leuke tweetalige kinderboeken onder ogen, die we graag met jullie delen!

Tweetalige kinderboeken

De kinderboeken waar we het over hebben gaan over aapje Tooby en zijn dus tweetalig. Engels en Nederlands. Aapje Tooby beleeft in zijn boeken kleine avonturen vol apenstreken en spelenderwijs leert hij de natuur nog beter kennen. De kartonnen kinderboeken zijn op de eilanden Curaçao, Bonaire en Aruba razend populair. Sinds Tooby de reis naar Nederland heeft gemaakt, praat hij niet alleen Papiaments, maar zijn de verhalen in het Nederlands én Engels geschreven.

tweetalige kinderboeken

Tooby is bedacht door Willemijn Jussen, geboren en getogen op Curaçao. Zij bedacht en tekende aapje Tooby om via zijn verhalen in de kinderboeken in te gaan op waarden, normen en algemene ontwikkeling bij kids. Onderwerpen als ‘de aarde is rond’, ‘welke dieren zijn nachtdieren’ en ‘stelen mag niet’ komen hierbij aan bod. Natuurlijk verliest zij de vrolijkheid en het gezellige moment om met je kind samen te lezen niet uit het oog. Vandaar dat de kinderboeken rond ‘apenstreken’ van Tooby zijn geschreven en getekend.

Grappige verhalen met boodschap

Samen met haar man en schrijver Bas Jussen heeft Willemijn zes kinderboeken Apenstreken met Tooby gemaakt. Vrolijke, kartonnen boekjes vol kleur en een grappig verhaal waarin spelenderwijs een boodschap over de natuur wordt gebracht. Aapje Tooby maakt namelijk veel vrienden en leert bijvoorbeeld flamingo Flingo en Bono de olifant kennen en hij duikt onderwater waar hij kennis maakt met vissen en anemonen. De leuke kinderverhalen worden op Curaçao, Bonaire en Aruba ook in lesprogramma’s op school gebruikt.

Engels en Nederlands

Het echtpaar Jussen woont inmiddels in Limburg en aapje Tooby is meeverhuist naar Nederland. Inmiddels zijn de zes verhalen omgezet naar Nederlands en Engels. De Apenstreken met Tooby kunnen hierdoor worden voorgelezen aan jonge kinderen, en zo kan er ook kennis worden gemaakt met de Engelse taal. Dubbelop leerzaam, maar bovenal leuk.

Vind je dit leuk om te lezen? Lees hier meer over het kinderboek Voor Aap

Film

Aapje Tooby ontwikkelt zich steeds verder en verschijnt ook al in een animatiefilm ‘Tooby en de Bosbende‘. Willemijn: “Scholen op Curaçao waren blij met de film vanwege de milieubewuste boodschap. Wij hopen dat de tekenfilm ook in Nederland op basisscholen of in de bioscoop een succes kan worden.”

Verkoopinformatie

Tooby slingert in de tussentijd verder en naast zijn lessen over het milieu helpt het aapje ook met rekenen. Met de posters ‘vermenigvuldigen met Tooby’ en ‘optellen met Tooby’ wordt rekenen ineens een stuk leuker! De zes titels van Apenstreken met Tooby zijn: De veer van Flingo; Een duik in het diepe; Een reis naar de maan; In het donkere bos; Yboot en De rommelzooi. Zowel de tweetalige kinderboeken (€ 9,95) als posters (€ 15,95 per set) zijn te bestellen via www.jusstpublish.nl. De boekjes van Tooby zijn interessant voor kinderen in de leeftijd van 6-8 jaar, om aan kleintjes voor te lezen en voor groep 3/4 om zelf lezen. Voor kinderen van tweetalige ouders of voor ouders die hun kinderen vroeg willen laten kennis maken met een tweede taal (Engels).

Ook interessant: Disney boeken voor kinderen met dyslexie

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.