Het Beste Speelgoed van Nederland Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Trends

Stuff-a-loons, maak je eigen gevulde ballon! | Review

Stuff-a-loons, maak je eigen gevulde ballon! | Review 5 september 20203 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Stuff a Loons

Heb je altijd al zelf je ballon willen vullen? Vanaf nu is het mogelijk met de Stuff-a-Loons Station Maker! Met speciaal ontwikkelde ballonnen creëer ballonnen waar iedereen jaloers op is. Stuff-a-Loons zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te geven!

Wat zijn Stuff-a-Loons?

Oké, wat zijn Stuff-a-Loons dan precies? Het zijn ballonnen die je kunt vullen! En dit doe je met de speciaal ontworpen Stuff-a-Loons Maker Station. In een aantal simpele stappen vul jij je ballon met de leukste items.

Stuff-a-Loons Maker Station

De Stuff-A-Loons Maker Station

Wij kregen de Maker Station thuisgestuurd om te testen! En Fenna (6 jaar) kon niet wachten en rende meteen naar haar kamer om een knuffeltje te zoeken voor in de ballon. Je kan de Maker Station namelijk gebruiken om te vullen met wat jij maar wilt!

De inhoud

We begonnen met het uitpakken van de Maker Station en naast de Maker Station zelf zitten er nog veel meer accessoires in de doos. Je gaat aan de slag met 12 transparante ballonnen, 6 herbruikbare clips, 2 verschillende soorten glitter, twee verschillende soorten confetti, 2 keer gekruld lint, 10 mini ballonnen en 4 standaarden.

De inhoud

Hoe maak je Stuff-a-Loons?

Dan nu het belangrijkste: hoe vul je een ballon? We nemen jullie stap voor stap mee en leggen uit hoe de Stuff-a-Loons Maker Station werkt. Om te beginnen draai je de doorzichtige bol op de Maker Station en pak je een ballon, zie de afbeelding hieronder:

Stuff a Loons Maker Station

De ballon plaats je nu in de Maker Station. Vervolgens is het tijd om te gaan pompen. Blaas de ballon op tot hij tegen de buitenkant van de Maker Station aankomt, pompen wordt dan zo zwaar dat het ook niet meer gaat.

Plaats de ballon

Nu is het tijd om de ballon te vullen. Wij besloten er de bijgeleverde mini ballonnen in te stoppen met wat glitters en confettie.

Een ballon vullen

Na het vullen volgen een aantal handelingen die voor kinderen nog te lastig zijn. De Stuff-a-Loons moeten namelijk geknoopt en verder opgepompt worden. Plaats de roze afsluiter op de ballon, als je het randje van de ballon los maakt sluit hij zich hier automatisch om heen.

Stuff a Loons - sluit de ballon

Haal vervolgens het doorzichtige deel van de Maker Station af zodat je de ballon kunt pakken. Draai de ballon zodat er geen lucht kan ontsnappen en plaats de bijgeleverde blauwe ring:

Gevulde ballon afsluiten
Stuff a Loons Maken Review

Nu is het tijd om verder te pompen, hierbij kunnen de kinderen weer aan de slag. Plaats de ballon aan de andere kant van de Maker Station en pompen maar! Je zou gemiddeld nog zo’n 70 á 80 pompen nodig hebben, maar houd dit zelf goed in de gaten. Pomp niet te lang door want dan knapt de ballon!

Stuff a Loons

Is de ballon goed gevuld met lucht, dan is het tijd om de sluiting te plaatsen. Draai nogmaals de ballon zodat er geen lucht uit kan ontsnappen en plaats de sluiting:

Sluiting plaatsen
Sluiting plaatsen

Verwijder nu de blauwe ring en de roze sluiter en je bent klaar! Je hebt een eigen gevulde ballon waar je mee kunt spelen of die je cadeau kunt doen!

Stuff a Loons

Ook leuk om te lezen: Zelf bruisballen maken!

Onze ervaring met Stuff-a-Loons

Fenna (6 jaar) was dolenthousiast toen de Stuff-a-Loons Maker Station werd bezorgd. En in dat enthousiasme ging ik maar al te graag mee, want zeg eerlijk, dit is gewoon heel leuk! Om te beginnen hebben we alle stappen doorlopen met een lege ballon, gewoon om even feeling te krijgen met de ballonnen. Maar al snel begonnen we met vullen, dat is tenslotte het leukste!

De Stuff-a-Loons Maker Station is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud, dus Fenna was eigenlijk nog wat te jong. Ze had dus wat hulp nodig, maar dat hebben oudere kinderen vermoed ik ook nog wel. Voor mijzelf was het soms ook even prutsen (komt wellicht door mijn gel nagels), maar het is wel gelukt! Als je de handleiding volgt dan komt het echt wel goed.

Stuff a Loons

De ballonnen zijn van stevige kwaliteit (geen standaard ballonnen) en de bijgeleverde items (glitters en confetti) maken er een heus feestje van! Wil je iets anders in de ballon plaatsen ook geen probleem, je hebt ballonnen genoeg om zelf ook wat te gaan experimenteren. Inmiddels liggen er hier drie ballonnen in huis, waar veel plezier aan wordt beleefd! En ik zeg heel eerlijk, het ziet er ook echt wel heel tof uit!

De uitbreidingen

Zijn de ballonnen op? Of heb je geen confetti of andere materialen in huis? Geen probleem! Er zijn diverse navulsets beschikbaar, waardoor je de Maker Station nog wel even kan gebruiken. Je hebt de navulset met 10 extra ballonnen of de Celebration navulset met glitters, pompoms, ballonnen en nog veel meer!

Met de Stuff-a-Loons Maker Station haal je een feestje in huis! Wat ons betreft ook heel leuk voor op bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

3 comments

  1. Wat is dit voor reclame ???

    We hebben hem nu 2 dagen en we hebben er al 10 balonnen op kapot gemaakt. Ziet er op de plaatjes allemaal prachtig uit, maar alle balonnen gaan kapot en/of lopen leeg..WAT EEN SLECHTE AANKOOP van de sint !!!

    1. Hi Alex,

      Vervelend om te horen dat jullie ervaring minder goed is. Echter lukte het bij ons wel gewoon, zoals beschreven in het artikel. Wanneer gaat het fout, al bij het maken? Of gaan de ballonnen kapot als ze gevuld en klaar zijn?

      Groet,

      Channa

      1. Hier loopt ie ook leeg, na 2,5uur is hij weer helemaal plat. Mag ik vragen of je altijd iets het tutje laat steken en hoe vaak draai je het tutje om voor het bevestigen van de klip? Ik hoop dat het toch gaat werken. Groetjes Greetje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.