Boeken, School en Vrije tijd

Vier de Roald Dahl-week met gratis lesmateriaal

Vier de Roald Dahl-week met gratis lesmateriaal 17 augustus 20182 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

De legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl is nog even populair als altijd. Wie van ons is er niet met zijn boeken opgegroeid? En hoe leuk is het dat we onze kinderen ook weer kennis kunnen laten maken met zijn werk.

Roald Dahl-week

Elk jaar wordt op 13 september de geboortedag van de meesterverteller gevierd. Tijdens de Roald Dahl-week staan de boeken van deze bijzondere schrijver centraal in de boekhandel, de bibliotheek en op scholen. Een mooie start van het schooljaar 2018-2019 dus. En weet je wat nou zo leuk is? Voor scholen is er gratis lesmateriaal, dat beschikbaar wordt gesteld door Uitgeverij De Fontein.

Educatief materiaal

Jaarlijks stelt de uitgeverij lesmateriaal samen om de Roald Dahl-week met leerlingen te vieren, in samenwerking met Young Crowds. Dat zijn specialisten in educatieve content. Het lesmateriaal bestaat uit een werkboekje voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs en een online docentenhandleiding. Op een aansprekende en vrolijke manier komen de leerlingen meer te weten over het werk van Roald Dahl en zijn vaste illustrator Quentin Blake. Docenten kunt de werkboekjes voor de bovenbouwleerlingen gratis bestellen. Ze hoeven alleen de administratie- en verzendkosten te betalen.

Themaboek

In het werkboekje staat dit jaar De reuzenperzik centraal. Hiermee sluit de Roald Dahl week aan op het thema van de Kinderboekenweek 2018: Vriendschap.

Over Roald Dahl

Roald Dalh was een Britse auteur. Hij schreef voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn boeken zoals De Reuzenperzik, Sjakie en de Chocoladefabriek, de GVR en De Heksen werden wereldberoemd. Zijn boeken zijn geregeld verfilmd. Roald Dahl leefde van 1916 tot 1990.

Docenten kunnen het gratis lesmateriaal hier bestellen.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

2 comments

  1. Is het lesmateriaal van de Reuzenperzik nog verkrijgbaar? Ik wil het boek in het nieuwe schooljaar gaan voorlezen. Vriendelijke groet Caroline Mol, Obs De Dolfijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.