Bouw en Constructie Games en Elektronica Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | Nintendo Labo VR-pakket

Review | Nintendo Labo VR-pakket 2 juni 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Nintendo Labo VR-pakket

Kennen jullie het Nintendo Labo VR-pakket al? Dit spel is te omschrijven als een onnovatieve, fysieke en digitale gameplay voor op de Nintendo Switch. Fysiek? Jazeker, want het niet alleen een kwestie van spelen maar ook van bouwen! En na het bouwen ontdek je de VR technologie!

Nintendo Labo, wat is het?

Nintendo Labo Mixpakket

Mocht Nintendo Labo je nog helemaal niks zeggen dan leggen we het graag even uit! Nintendo Labo is een spel voor op de Nintendo Switch. En om dit spel te spelen heb je meer nodig dan alleen een joy-con. Om te kunnen spelen moet je eerst een aantal kartonnen items in elkaar bouwen! Wat je precies bouwt hangt af van de gekozen Nintendo Labo set. Zo heb je het robotpakket, het mixpakket en het voertuigenpakket. Elke set bevat andere items om te bouwen. Wat dacht je van een piano, vishengel of een echt robotpak. Alles moet eerst gebouwd worden voor je ermee kunt spelen. De nieuwste variant is het Nintendo Labo VR-pakket, deze hebben wij uitgebreid getest en daar vertellen we vandaag meer over!

Nintendo Labo VR Nintendo Switch
Jamie was dolenthousiast toen we het Nintendo Labo VR-pakket binnen kregen om te testen!

Het Nintendo Labo VR-pakket

Ook het Nintendo Labo VR-pakket bestaat uit een spel en heel veel kartonnen onderdelen. En dit keer is er een extra dimensie aan het spel toegevoegd: virtual reality! Door de virtual reality-ervaring lijkt het net alsof je vliegt wanneer je de Toy-Con-windepaal gebruikt!

Wat is Virtual Reality?

De volgende omschrijving geeft precies weer wat virtual reality precies inhoud:

Virtual Reality is een virtuele of gesimuleerde werkelijkheid. Die je met een VR bril kunt ervaren. Dankzij de 3D effecten en volledige 360 graden beelden, geeft het je een gevoel dat je werkelijk middenin de actie zit.

Bron

Letterlijk is de vertaling ‘schijnwerkelijkheid’. Door virtual reality lijkt iets echt, maar is dus niet echt!

Wat zit er in het Nintendo Labo VR-pakket?

Terug naar het pakket, want voordat je kennis maakt het virtual reality moeten er andere zaken worden geregeld! En daarvoor heb je de inhoud van het pakket nodig. In het Nintendo Labo VR-pakket zitten veel verschillende onderdelen. Dit zie je al snel bij het openen van de doos.

De inhoud van het Nintendo Labo VR-pakket

Je komt als eerst het spel tegen en een stappenplan. Zo helpt Nintendo je meteen op weg. Stop het spel in de Nintendo Switch en kies wat je wilt gaan bouwen. En waar bouw je dat dan mee?

VR-bril, het spel en de benodigdheden

In de doos vind je het spel, een VR bril, heel veel kartonnen platen en tot slot nog een zakje met extra materialen.

Hoe werkt het?

Als je de materialen hebt bekeken start je het spel op. Het handigste is om de Nintendo Switch recht voor je neerlegt of neerzet, zodat je de stappen op het scherm goed kan zien. En eigenlijk wijst dit zich vanzelf. Om het Nintendo Labo VR-pakket te leren kennen krijg je eerst wat uitleg over het bouwen. En de benodigde waarschuwingen. Zo is het gebruik van de Toy-Con-VR-bril nog niet heel geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.

Waarschuwing

Maar dan is het toch echt tijd om iets te gaan bouwen. Bij het bouwen heb je in eerste instantie alleen de keuze om een joy-con houder te maken.

Nintendo Labo bouwen

Met deze eerste instructies leer je hoe het bouwen met Nintendo Labo in elkaar steekt. Alle onderdelen zitten op de bijgeleverde platen en moet je altijd voorzichtig verwijderen. Welke stukken je nodig hebt wordt duidelijk aan gegeven.

Nintendo Labo VR onderdelen

Vervolgens krijg je te maken met de vouwlijnen en is het handig om deze in veel gevallen even voor te vouwen. Je denkt misschien, dat spreekt toch voor zich? Laat me gewoon vouwen! Toch blijkt dat de vouwlijnen voor vouwen wel degelijk heel handig is.

Vouwlijnen

Na de instructies te hebben doorlopen is het tijd om te gaan bouwen! De VR-bril heb je eigenlijk voor alle items in dit pakket nodig, dus deze bouw je dan ook als eerste. Jamie ging meteen heel enthousiast aan de slag en had al snel de smaak te pakken!

Nintendo Labo
Nintendo Labo VR - de VR-bril
VR-bril

Stap voor stap doorloop je alle stappen die heel duidelijk worden getoond op de Nintendo Switch. En uiteindelijk mag je de lenzen van de bril gaan plaatsen. Na ongeveer 30 tot 60 minuten heb je de VR-bril in elkaar zitten.

Nintendo Labo waarschuwing

Let bij het gebruiken van de VR-bril wel op de mogelijke gevaren. Zo is het gevaarlijk om er mee in de zon te kijken, maar ook in de zon leggen is niet aan te raden. Dit kan namelijk brand veroorzaken. Gelukkig attendeert Nintendo je daar meerdere keer op, heel veilig!

Spelen met de Nintendo Labo VR-bril

Wanneer je de VR-bril eenmaal klaar hebt kan je de Nintendo Switch erin schuiven en voor het eerst kennis maken met de virtual reality-ervaring! Plaats de Nintendo Switch, houd de bril voor je ogen en laat je verrassen! Een simpel spelletje laat je kennis maken met virtual reality en leert je hoe je speelt met de VR-bril. Daarna heb je de keuze uit nog veel meer leuke spelletjes en dan hebben we het enkel nog over de spelletjes die gespeeld kunnen worden met de VR-bril. We gaan het straks nog hebben over alle andere onderdelen in het pakket!

Nintendo Labo VR spelletjes

Wat kan je allemaal bouwen?

Naast de VR-bril kan je nog veel meer plezier beleven aan het Nintendo Labo VR-pakket. Want voordat je alles in elkaar hebt gebouwd ben je heel wat uurtjes verder! Het pakket bestaat uit maar liefst 6 kleinere bouwpakketen. De VR-bril hebben we gebouwd en besproken, maar je kan daarnaast nog een fotocamera, olifant, vogel, windpedaal en een knaller maken. In het gunstigste geval ben je 420 minuten (7 uur) aan het bouwen, gaat het wat langzamer dan kan je er zo maar 720 minuten (12 uur) aan het bouwen.

Fotocamera

Hier in huis hebben we inmiddels de VR-bril gebouwd en met behulp van papa heeft Jamie ook de fotocamera, het windpedaal en de knaller in elkaar gezet. En al deze onderdelen uit het pakket hebben weer verschillende spelletjes die gespeeld kunnen worden. De knaller waarbij je echt zelf moet laden en moet schieten geef je het idee alsof je echt een pistool in je handen hebt. Gelukkig zijn de spelletjes allemaal minder grof en schiet je gewoon op gekleurde monstertjes!

Nintendo Labo VR-pakket

Het windpedaal zorgt voor wat extra beweging. Hier kan je je voet op plaatsen en dit pedaal moet je bewegen door er zachtjes op te trappen. Het laat je denken dat je een kikker bent en kunt springen! Mocht je nou denken, hoe werkt dit allemaal dan eigenlijk? Voor alle spellen heb je de VR-bril nodig om doorheen te kijken, hierin heb je het scherm van de Nintendo Switch geplaatst. In bijvoorbeeld de camera zitten de joy-cons geplaatst.

Fotocamera

Op de bovenstaande afbeelding kan je dit goed zien. Er zijn speciale vakjes gemaakt waarin je de joy-con kan plaatsen. De joy-cons samen met het scherm zorgen ervoor dat jij de virtual reality-ervaring gaat ervaren.

Wat vinden wij van het Nintendo Labo VR-pakket?

Laat we we voorop stellen dat wij heel aangenaam zijn verrast! Heel eerlijk gezegd had ik al eens één van de Nintendo Labo pakketten in de winkel zien liggen en dacht ik: ‘Waarom ga je zoveel geld betalen voor wat karton?’. Maar wat had ik het mis! Op heel veel vlakken is het Nintendo Labo VR-pakket het geld dubbel en dwars waard!

Nintendo Labo bouwen

Voor mijn gevoel is er ontzettend veel tijd gestopt in het ontwerpen van dit spel. Alles wordt stap voor stap duidelijk uitgelegd met handige video’s, waarbij Nintendo ook continu waarschuwingen geeft om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het bouwen vergt een hoop concentratie van kinderen en leert ze om stappen te doorlopen. Voor onze 6-jarige is dit een hele goede oefening. Daarnaast is het natuurlijk een game, maar je zit niet alleen maar met een controller in je handen.

Nintendo Labo VR-pakket

Alle onderdelen zijn heel goed doordacht en van een goede kwaliteit. Je buigt of breekt het karton namelijk niet zomaar! Het is stevig en ook zeker geschikt voor kinderen om mee te spelen. Daarnaast is het gewoon heel mooi in elkaar gezet. Naast karton gebruik je nog een aantal andere onderdelen, waaronder een elastiek en wat materialen om de Nintendo Switch goed te bevestigen.

Nintendo Labo VR

Verder is dit het Nintendo Labo VR-pakket geen spel dat je eventjes speelt. Als je alle onderdelen in elkaar wilt bouwen moet je al de tijd nemen, maar daarnaast zijn er nog zoveel spelletjes om te ontdekken. Je raakt voorlopig echt nog niet uitgespeeld! Ik zei het al eerder, maar wij zijn echt allemaal heel aangenaam verrast en zouden het iedereen aanraden!! Het lijkt een aardige investering, maar is het absoluut waard.

Hebben jullie het Nintendo Labo Vr-pakket al eens geprobeerd?

Ook leuk om te lezen: Yoshi’s Crafted World

Nintendo Labo VR-pakket

€39,99
9.7

Kwaliteit

10.0/10

Speelplezier

10.0/10

Prijs

9.0/10

Pros

  • Absoluut zijn geld waard!
  • Goede kwaliteit
  • Met recht urenlang bouw- en speelplezier

Cons

  • De bouwwerken nemen wel veel ruimte in, lastig opbergen.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.