Baby en Peuter Bouw en Constructie Reviews Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Magicube | Bouwen voor de allerkleinsten!

Magicube | Bouwen voor de allerkleinsten! 27 december 2022Leave a comment
Magicube

Lynn (15 mnd) is gek op blokjes. Om ermee te gooien, maar ook om er echt iets mee te bouwen. Het lijkt nog niet echt ergens op, maar ze gaat steeds meer begrijpen wat je met blokjes kunt doen. De Magicube van Geomag zijn ideaal, want ze zijn magnetisch. Ook wanneer je ermee gooit, blijven ze aan elkaar zitten. Handig. In dit blog vertel ik wat Lynn van de blokjes vindt.

Magicube

In de doos zitten 9 magnetische blokjes in de kleuren rood, geel en blauw. Ze zijn vierkant en driehoekig. Op de achterkant van de doos is te zien dat je er allerlei dieren mee kunt maken. Onder andere een vis, krab, walvis, slang en hond. Althans, dat is wat ik eruit herken. Lynn is nog te jong om echt dieren van de blokjes te maken. Zij zet ze voornamelijk op elkaar en gaat er dan mee kruipen.

De blokjes zijn glad van structuur, waardoor ze ook nat kunnen worden. Wij zijn onlangs op vakantie geweest naar de zon en ik heb de blokjes toen meegenomen. Omdat ze nat en vies kunnen worden, leek het me ideaal voor de vakantie. De blokjes hebben water en zand gezien en ze zijn nog steeds mooi en magnetisch. Ze kunnen dus wel tegen een stootje. Dat vind ik persoonlijk erg fijn van speelgoed voor een dreumes.

Figuren bouwen

Lynn heeft thuis een speelkeukentje en daar liggen de Magicube in. Ze liggen in het bovenste kastje, waar ze nog niet bij kan. Iedere keer als we haar bij het keukentje zetten om te gaan spelen, wijst ze naar boven. Ze wil altijd de blokjes hebben. Ze behoren momenteel dan ook echt tot haar favoriete speelgoed.

Ik speel weleens met de blokjes om aan Lynn te laten zien dat ze er dieren mee kan bouwen, maar daar moet ze nog niet veel van hebben. De Magicube zijn van 1 tot 5 jaar, dus ik verwacht dat ze over een paar maanden beter begrijpt dat ze niet enkel op elkaar kunnen plakken, maar dat er echt iets van te bouwen is.

Ik ben echt heel tevreden over de blokjes. In eerste instantie leken 9 blokjes me wat weinig om echt iets mee te doen, maar niets is minder waar. Het is eigenlijk precies goed qua aantal. De blokjes gaan ook makkelijk weer van elkaar af, waardoor Lynn ze zelf opnieuw op elkaar kan zetten. Ik raad de Magicube zeker aan vanaf 1 jaar.

Meer Geomag? Lees onze review van de Geomag Super Color Recycled.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.