Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Review | Spelenderwijs leren over gevaarlijke roofdieren

Review | Spelenderwijs leren over gevaarlijke roofdieren 15 april 20186 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ik maak mijn eigen T-rex

Niet alle kinderen vinden lezen leuk. En dat terwijl het juist zo goed voor kinderen is! Daarom zijn wij altijd groot fan van educatieve boeken met net even iets extra’s. Dat extra’s kan heel eenvoudig zijn, maar geeft vaak net even een extra dimensie aan het lezen van een boek. Vandaar dat we jullie graag vertellen hoe kinderen spelenderwijs kunnen leren over gevaarlijke roofdieren.

Ik maak mijn eigen T.Rex

Wij kregen het boek ‘Ik maak mijn eigen T.Rex‘ toegestuurd om te lezen. En met een grote dino fan in huis werd dat heel goed ontvangen. Je leert de reusachtige T.Rex of tyrannosaurus rex kennen door het boek te lezen.

Ik maak mijn eigen T-rex

Wat maakt de T.rex de gevaarlijkste jager van zijn tijd? Hoe ziet het skelet van de T.rex eruit? En wat waren zijn jaagtechnieken? Je leert het allemaal door het boek te lezen, maar dat is niet alles.

Ik maak mijn eigen T-rex

Bij het boek zit namelijk een vloerpuzzel, met verschillende lagen en scharnieren. Je kunt de T.Rex dus in elkaar puzzelen en vervolgens ook nog eens laten bewegen.

Ik maak mijn eigen T-rex

Spelenderwijs leren over gevaarlijke roofdieren

Spelenderwijs leren over gevaarlijke roofdieren, wat vinden de kinderen ervan? Jamie is gek op dinosaurussen, dus hij was bij het zien van het boek meteen enthousiast. We bladerden het boek door en ik las een aantal stukjes voor, zijn interesse werd gewekt en hij begon allerlei vragen te stellen. Maar al snel trok de puzzel de aandacht van de kinderen, dus werd de T.Rex in elkaar gepuzzeld. Voor Fenna (3 jaar oud) was het soms nog wat moeilijk, Jamie (5 jaar) had er minder moeite mee en stelde direct nog meer vragen. Hier is het spelenderwijs leren over gevaarlijke roofdieren dus een succes!

Ik maak mijn eigen haai

Spelenderwijs leren over gevaarlijke roofdieren betekent natuurlijk niet alleen iets leren over de T.Rex. Wat dacht je van een haai? Hoe leeft het gevaarlijkste roofdier in zee? Hoe ziet het skelet van de haai eruit en welke soorten haaien bestaan er eigenlijk? Ook het boek ‘Ik maak mijn eigen haai‘ bevat een vloerpuzzel! Zo wordt het leren over gevaarlijke roofdieren toch een stuk leuker gemaakt!

Ook leuk om te lezen: Ga voor Groen

Ik maak mijn eigen T.Rex

€19,95
6.8

Prijs

6.0/10

Kwaliteit

7.0/10

Speelplezier

7.5/10

Pros

 • Educatief
 • Lezen & puzzelen
 • Wekt op een speelse manier de interesse van kinderen

Cons

 • Puzzel blijft niet goed in elkaar zitten

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

6 comments

 1. kleinzoon lex gaat helemaal uit zijn plaat als de naam van oma hier als winnaar staat
  hij is de “grootste dinofan” die ik ken, zou mooi zijn als ik hem met dit prachtige boek verwen

 2. Mijn kleinzoon wordt vast heel blij van het boek “Ik maak mijn eigen Haai”.
  IK heb alleen geen Facebook, Instagram en Twitter, maar heb geliked en geloved op Bloglovin.
  Hoop mee te mogen doen, ondanks dat.

 3. Wat een leuk boek. Dit is echt iets voor mijn zoontje, hij vindt haaien erg interessant en stoer.Ik ben niet actief op FB en IG, maar volg jullie wel op Bloglovin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.