Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Verlopen winacties

Het Slijmboek, een spannend en superslijmerig avontuur

Het Slijmboek, een spannend en superslijmerig avontuur 15 oktober 20206 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Het Slijmboek

Is de slijm rage al voorbij? Zeker niet! Nog heel veel van jullie maken zelf slijm thuis met ons handige stappenplan: Zelf slijm maken doe je zo! En ook in de winkel zijn nog veel potjes slijm te vinden, maar nu ook het Slijmboek! Een spannend en superslijmerig avontuur, maar dan om te lezen.

Het Slijmboek van Annet Jacobs

Zijn jouw kinderen gek van slijm, maar haal jij het liever niet in huis? Ga dan voor de gouden middenweg: Het Slijmboek. Het Slijmboek is geschreven door Annet Jacobs en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Waar gaat het boek over?

Slijm, natuurlijk! En in het Slijmboek spelen Noortje en Karim de hoofdrol. Noortje en Karim vinden slijm helemaal geweldig, hun meester gelukkig ook en dus wordt er op school met de hele klas aan een groot slijmproject gewerkt. In dit project draait het om duizend dingen die je met slijm kunt doen. Alles verloopt voorspoedig, tot er een Extra Belangrijk Bericht op het journaal komt.

Extra uitzending - Het Slijmjournaal

De Minisiter van Belangrijke zaken heeft besloten om het maken en verkopen van slijm te verbieden. En dat niet alleen, spelen met slijm is ook per direct verboden. Slijm is tijdverspilling. Slijm is slecht! Volgens Noortje en Karim is een leven zonder slijm onmogelijk, dus moeten ze het slijmverbod tegenhouden! Gaat het ze lukken?

Wat vinden wij van het Slijmboek?

Hier in huis is slijm nog steeds helemaal hot. Potjes lijm zijn hier niet veilig en de Grote Slijmfilm (2020) is ook nog steeds populair. Het Slijmboek sluit daar voor onze 8-jarige natuurlijk helemaal bij aan. Jamie leest eigenlijk bijna alleen maar Donald Ducks, andere boeken vindt hij niet leuk. Maar het Slijmboek dan? Dat viel gelukkig wel in de smaak!

Het Slijmboek

En dat heeft eigenlijk alles te maken met het onderwerp slijm. Dit boek vertelt niet alleen een slijmverhaal, je ziet het slijm er ook vanaf druipen. Het is geen leesboek vol met tekst, maar ook met illustraties. Het boek bevat verschillende lettertypes en maken het boek aantrekkelijk om te lezen.

Lezen over slijm

En het verhaal? Dat omschreef Jamie als leuk en spannend! We gaan uiteraard niet verklappen hoe het af is gelopen, maar Jamie heeft er zijn Donald Ducks even voor aan de kant gelegd en dat zegt wel wat! Het Slijmboek is is niet alleen leuk om alleen te lezen, maar kan ook prima voorgelezen worden voor jongere slijmfans die nog niet zelf kunnen lezen!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.