Informatief & Tips Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Televisie & film Verlopen winacties

Freeks Wilde Wereld – de leukste bioloog van Nederland

Freeks Wilde Wereld – de leukste bioloog van Nederland 11 juli 202012 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Dvd - Freeks Wilde Wereld - deel 12

Freek Vonk, wie kent hem niet? Freek reist met zijn team de hele wereld over op zoek naar de mooiste dieren. En dit wordt altijd op de mooiste manieren vastgelegd, de leukste bioloog van Nederland, is dit keer te volgen in het nieuwste deel uit de serie Freeks Wilde Wereld. Vandaag vertellen we je meer over deel 12 uit deze reeks!

Freeks Wilde Wereld

Freeks Wilde Wereld is een programma dat al sinds 2012 wordt uitgezonden! Het is dan ook niet vreemd dat we het nu alweer hebben over het 12de deel van deze reeks. En ook in dit deel worden de mooiste dieren weer opgezocht. Van felgekleurde hondskopboa’s en grijpteenkikkers in de rimboe van Suriname tot vette walrussen in het Noordpoolgebied.

Freek Vonk

Soms lukt het Freek en zijn team om heel dichtbij dieren in de buurt te komen zoals bijvoorbeeld op de Bahama’s. Daar zijn ze aanwezig bij de inspectie van een verpleegsterhaai die gechipt moet worden. Op andere momenten is afstand juist veel veiliger en belangrijker. Zo gaat Freek in Nepal op zoek naar de bedreigde Bengaalse tijger. Ze vinden zijn sporen, maar vinden ze de tijger ook?

Freeks Wilde Wereld

Ook leuk om te lezen: De Slimste Mens ter Wereld Junior

In het Noordpoolgebied duikt Freek het koude water in en ontdekt dat walrussen ontzettend stinken. En ook in Noorwegen neemt Freek een duik in het koude water, dit keer om te snorkelen met wilde orka’s. In het twaalfde deel van de populaire serie Freeks Wilde Wereld maakt Freek weer heel veel bijzondere dingen mee!

Over Freek Vonk

Freek Vonk, geboren in 1983, is Nederlands meest bekende bioloog en wetenschapper. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden en gespecialiseerd in de evolutiebiologie van reptielen. Freek schrijft colums voor o.a. Tros Kompas en VRIJ en publiceert wetenschappelijke artikelen. Maar dat is niet alles, hij maakt dus ook toffe programma’s zoals Freeks Wilde Wereld, maar ook bijvoorbeeld de Grote Freek Show. Op deze manier leert hij kinderen op een leuke manier meer over dieren! En dit is niet altijd zonder gevaar voor eigen leven. Zo werd Freek drie jaar geleden gebeten door een haai, je hebt het misschien wel in het nieuws gelezen.

Gelukkig heeft dit Freek niet gestopt en is het nu tijd om te gaan genieten van het twaalfde deel van de serie Freeks Wilde Wereld!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

12 comments

    1. Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter. Wij noemen haar vaak Vonkie ??. Zij kijkt veel over dieren en wil later ook gaan werken met dieren zegt ze vaak. Haar lievelingsdier is op dit moment de luiaard, maar eigenlijk houdt ze van alle dieren?. Deze dvd gaat zeker dagelijks op als ik hem mag winnen voor haar?????.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.