Spellen en Puzzels

Escape puzzels van Ravensburger

Escape puzzels van Ravensburger 30 november 20191 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Escape Puzzels review

Wij zijn echt gek op Escape Rooms! Gaan we een avondje uit, dan plakken we daar met alle liefde een Escape Room aan vast. Binnen een uur proberen te ontsnappen door puzzels op te lossen, heerlijk! Toen wij de nieuwste puzzels van Ravensburger zagen konden wij niet anders dan deze testen. Kennen jullie de Escape puzzels al?

Escape puzzels van Ravensburger

De Escape puzzels van Ravensburger zijn gebaseerd op de zogenaamde Escape Rooms. In dit geval begin je direct met puzzelen. Het is de bedoeling dat je de puzzel van 759 stukjes in elkaar puzzelt, daarna begint het ontsnappen. Al tijdens het puzzelen ontdek je dat de afbeelding op de doos iets afwijkt van de werkelijke afbeelding op de puzzel. De spanning van het ontsnappen wordt direct al opgebouwd! Wij kregen de mogelijkheid om een Escape puzzel te testen en vertellen jullie er meer over!

Escape Puzzle Ravensburger

De inhoud

Zoals gezegd bevat de puzzel 759 puzzelstukjes. Tenminste dit zijn de stukjes waarmee je de puzzel compleet maakt. De doos bevat ook nog een aantal rechthoekige stukjes, deze zijn geen onderdeel van de puzzel. Verder bevat de puzzel een handleiding en een witte envelop. Deze witte envelop bevat de oplossing, open deze dus niet voordat je de puzzel hebt opgelost!

Escape Puzzle Ravensburger

Ook leuk om te lezen: Cool Runnings van Ravensburger

Hoe werkt het?

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen! Allereerst is het een kwestie van de legpuzzel maken. En met 759 stukjes ben je wel even zoet! Tenminste wij puzzelen bijna nooit, dus wij waren er wel even mee bezig. Maar wat is puzzelen eigenlijk leuk en rustgevend!

Escape Puzzels Ravensburger

Het leuk aan de puzzel is dat je niet alles van de doos kan afkijken. Soms kom je onderdelen tegen die je niet op de afbeelding. Heb je de legpuzzel eenmaal af dan begint het tweede gedeelte van de Escape puzzels pas. De puzzel die wij toegestuurd kregen heeft de naam ‘Kasteel van Vampier’ en bevat maar liefst 8 raadsels die opgelost moeten worden. Het antwoord van de raadsels zijn vier cijfers en daar moeten de bijbehorende puzzelstukjes bijgezocht worden. En tijdens het puzzelen is het wellicht ook al opgevallen, de stukjes van de rand van de puzzels bevatten getallen!

Escape Puzzle

Mocht je de raadsels niet terugvinden in de puzzel of kom je er niet uit? Geen probleem, je kunt een hulplijn inschakelen. Scan de QR-code op de gebruiksaanwijzing en je komt op een website met hints. Bij elk raadsel staan een aantal hints om je vooruit te helpen.

Wat vinden wij van de Escape puzzels?

Leuk, leuk en leuk! Sowieso vinden we puzzelen eigenlijk veel leuker dan verwacht. Lekker rustgevend en is even wat anders dan een avondje Netflix. En dubbel zo leuk is het Escape gedeelte van deze Escape puzzels. Natuurlijk zit je niet echt opgesloten in een kamer, maar je puzzelt wel een kamer in elkaar en moet raadsels oplossen. En die raadsels zijn toch lastiger dan gedacht. Een aantal raadsels daar kwamen wij wel uit, maar we hebben toch ook zeker een aantal hints nodig gehad!

Escape Puzzels

Ben jij fan van Escape Rooms en van puzzelen? Probeer dan zeker eens één van de Escape puzzels. De puzzels zijn geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar oud en verkrijgbaar in de (online) speelgoedwinkels.

Hebben jullie de Escape puzzels al in huis?

Escape Puzzle Ravensburger

€15,95
8.9

Kwaliteit

9.3/10

Prijs

8.5/10

Speelplezier

9.0/10

Pros

  • Dubbel zoveel puzzel plezier
  • Leuk om samen te doen of alleen
  • Toch ook echt het Escape Room effect

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.