Boeken, School en Vrije tijd

Disney boeken voor kinderen met dyslexie!

Disney boeken voor kinderen met dyslexie! 3 augustus 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Disney boeken voor kinderen met dyslexie

Blijven lezen in de vakantie, iets wat alle juffen en meesters vanaf groep 3 aanraden. En dat is niet voor niets! Recent onderzoek van de onderwijsinspectie heeft aangetoond dat ruim 15% van de kinderen de basisschool verlaat met een leesachterstand. En minimaal 5% van de kinderen in Nederland heeft last van dyslexie. Disney en Zwijsen hebben speciale boeken voor kinderen met dyslexie.

Boeken voor kinderen met dyslexie

Vooral voor kinderen met dyslexie kan lezen een struikelblok zijn, terwijl plezier hebben in lezen juist de beste stimulans is om te blijven lezen. Om het lezen in de schoolvakanties te bevorderen hebben Zwijsen en Disney de krachten gebundeld. Met de nieuwe reeks Disney-klassiekers proberen zij kinderen die minder makkelijk lezen toch enthousiast te maken!

Disney & Zwijsen

De kinderen hier in huis zijn gek van Disney, dus deze reeks met boeken zou hier zeker in de smaak vallen. De bekende Disney-klassiekers Frozen, Beauty and the Beast, The Incredibles, Cars, Rapunzel en The Jungle Book zijn door Disney en Zwijsen herschreven voor kinderen die moeite hebben met lezen of dyslectisch zijn.

Disney boeken voor kinderen met dyslexie

Boeken voor kinderen met dyslexie

De eerste reeks boeken bestaat uit:

  • Frozen – Het verhaal van Anna & Elsa – 7+ – AVI M4
  • Cars – Korte race verhalen – 7+ – AVI M4
  • Rapunzel – Gids vol grappige, gekke weetjes en knutsels – 8+ – AVI M5
  • The Incredibles – Draag nooit een cape! En andere tips voor helden – 8+ – AVI M5
  • Beauty and the Beast – Gevangen in een boek – 10+ – AVI E5
  • The Jungle Book – Samen sta je sterk – 10+ – AVI E5

Bekijk alle boeken hier >>

Gratis ebook cadeau

De zes fysieke boeken zijn niet alles, er zijn ook dynamische e-books te verkrijgen. Deze e-books laten je via een interactief menu wijzigingen aanbrengen aan het lettertype, de tekstgrootte, gekleurde lettergrepen en de letterafstand. Het standaard lettertype dat wordt gebruikt is het officiele Dyslexie-font. Bij het ontwerpen van dit lettertype is er rekening gehouden met de verschillende uitdagingen die dyslexie met zich mee brengt. Het allereerste e-book COCO krijg je cadeau bij de aankoop van de Makkelijk lezen met Disney boeken.

Over uitgeverij Zwijsen

Uitgeverij Zwijsen geeft al sinds 1983 boeken uit die speciaal zijn geschreven voor kinderen met dyslexie. Dit zoen zijn onder de naam Zoeklicht. De teksten van deze boeken zijn eenvoudig (hebben een laag AVI-niveau), maar de verhalen zijn niet kinderachtig. De afgelopen jaren is Zwijsen uitgegroeid tot expert op het gebied van boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen. De boeken van uitgeverij Zwijsen sluiten 100% aan bij wat kinderen leren op school.

Hebben jullie boeken voor kinderen met dyslexie in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.