Dagje uit Televisie & film

Coronaproof drive-in theater van Juf Roos

Coronaproof drive-in theater van Juf Roos 14 mei 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

drive-in theater juf roos

Het zal even wennen worden voor de populaire kinderhelden Juf Roos en Gijs. Op 13 juni spelen zij namelijk hun theatervoorstelling ‘Juf Roos gaat op vakantie’ niet voor publiek zittend in theaterstoeltjes, maar zal hun publiek bestaan uit automobilisten en inzittenden. Zaterdag 13 juni wordt Jaarbeurs in Utrecht volledig verbouwd tot eerste coronaproof drive-in theater. Maximaal 100 auto’s met daarin ouders en kinderen kunnen vanuit hun eigen auto de volledige voorstelling van 60 minuten bekijken.

Drive-in theater

De voorstelling is volledig coronaproof aangezien niemand voor, na of tijdens de voorstelling zijn auto verlaat. Kaartjes worden bij aankomst gescand door het raam. Ook tijdens en na de voorstelling is er geen reden om de auto te verlaten. Het geluid van de voorstelling wordt uitgezonden via een FM-frequentie en is te beluisteren in de auto via de autoradio. Het is de bedoeling dat de ouders bij aankomst verhuizen naar de achterbank en de kinderen op de voorstoelen plaatsnemen. Bij de populaire Juf Roos hit ‘De wielen van de bus’ kunnen de kinderen mee toeteren met het liedje, de voorlichten van de auto aan en uit doen en de ruitenwissers laten bewegen.

drive-in theater juf roos

Videoschermen

De auto’s staan in cirkels rond het toneel in 5 rijen. De inzittenden hebben daarom nooit meer dan 4 auto’s voor zich. Het toneel is extra hoog waardoor iedereen goed zicht heeft op het toneel en de spelers. Ook is de voorstelling te volgen via grote videoschermen aan de zijkant van het toneel. De voorstelling speelt zich af binnen in een hal van Jaarbeurs. Het blijft daardoor altijd lekker koel.

drive-in theater juf roos

Juf Roos

Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten. In dit oer-Hollandse YouTube-programma beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen oer-Hollandse liedjes. In deze complete theatershow gaat Juf Roos op vakantie en beleeft samen met Gijs een doldwaas en muzikaal avontuur.

Producenten en initiatiefnemers van het coronaproof drive-in theater zijn Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende. Bij het grote publiek zijn zij vooral bekend van hun rollen als Ernst en Bobbie in de gelijknamige televisieserie. Hun mediabedrijf Trend Media is onder andere verantwoordelijk voor populaire theaterproducties als Smurfen de Musical, Checkpoint theater, Juf Roos theater en Ernst, Bobbie en de rest.

Voor informatie en kaartverkoop: www.jufroosdrive-in.nl.

Ook een leuk initiatief: Pathé Privé Play: het ideale game-uitje

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.