Spellen en Puzzels

5x bijzondere versies van Monopoly

5x bijzondere versies van Monopoly 16 maart 20193 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Monopoly Valsspelers Editie

Monopoly is een van de bekendste en best verkochte bordspellen ter wereld. Het spel is sinds de start in 1935 uitgegeven in 47 talen en wordt verkocht in 114 landen. Het record voor langste spel Monopoly ooit staat op 70 dagen aan één stuk. En er zijn heel veel bijzondere versies van Monopoly verkrijgbaar. Vandaag pikken we er een paar mooie voor je uit!

Bijzondere versies van Monopoly

Fortnite

Bijzondere versies van Monopoly

Fortnite is natuurlijk helemaal hip and happening. Het kon niet anders dan dat er een Fortnite Monopoly versie kwam. Bij deze editie van het Monopoly-spel claim je locaties, ga je de strijd aan met tegenstanders en vermijd je de storm om te overleven. Het spel, het ontwerp en de onderdelen van het bordspel bevatten elementen die zijn geïnspireerd op de game Fortnite, waaronder locaties en buitkaarten. In plaats van Monopoly-geld verdienen spelers Health Points (HP). Kies eerst een personage: er zijn 27 outfits om uit te kiezen. Dan is het tijd om de strijd aan te gaan. Met de actiedobbelsteen kunnen spelers health packs verzamelen, muren bouwen en hun tegenstanders beschadigen. Iedere keer als een speler langs start komt wordt de storm ontketend. Als je de storm niet vermijdt, verlies je HP. Net zoals bij de videogame wint de speler die als laatste overblijft!

Spongebob Squarepants

Bijzondere versies van Monopoly

Het wereldberoemde spel helemaal in Spongebob stijl. Reis met de vrolijke Spongebob pionnen over het bord, koop je eigen stukje Bikinibroek en bouw Ananashuizen en Krokante Krab restaurants.

Valsspelers Editie

Bijzondere versies van Monopoly

Speel je altijd stiekem vals? Bij deze editie kun je legitiem valsspelen! Voor echte valsspelers is er de Monopoly Valsspelers Editie. Speel vals om snel vooruit te komen – en probeer andere spelers te betrappen op vals spel – terwijl je vakjes koopt, huur int en heel veel geld verdient. Het spel is afgelopen als alle vakjes verkocht zijn en alle spelers terug zijn bij START. Dan wint de speler met het meeste geld! Maar… Je mag niet liegen en bedriegen wanneer je maar wil. De Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten vertellen je wanneer en hoe je vals mag spelen. Andere vormen van vals spelen zijn verboden! 

Monopoly Gamer

Bijzondere versies van Monopoly

Dit is het Monopoly met al je favoriete Super Mario figuren! Dit spel biedt Super Mario figuren als pionnen, elk met hun eigen speciale krachten. Speel als Mario, Princess Peach, Yoshi of als Donkey Kong. Het spel is afgelopen als je aan het eind Bowser verslaat! Het draait in dit spel nu eens niet alleen om geld; de spelers verdienen punten door munten te verzamelen, bezittingen te kopen en Bosses te verslaan. De speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft wint!

Monopoly Friends

Bijzondere versies van Monopoly

Ben jij ook zo gek op de Friends serie? Dan is deze speciale Friends editie van Monopoly het perfecte bordspel voor jou! Kruip in de huid van je favoriete personage. Speel met de dino als je het personage Ross wilt zijn. Of ben je toch meer een controlefreak zoals Monica en kies je de koksmuts? Het is aan jou! Het spel neemt je mee naar de bekendste plekken uit de serie, zoals het beroemde koffiehuis en het appartement van Monica en Rachel.

Tot zover een aantal bijzondere versies van Monopoly! Hebben jullie ook een Monopoly spel in huis? Zo ja, is dat ook een bijzondere versie?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

3 comments

 1. Deze zien er erg leuk uit, wat zijn er veel. Wij hebben de gewone en voor mijn dochter de frozen versie. De fortnite staat op het lijstje van mijn oudste zoon.

 2. Nee wij hebben nog geen monopoly in huis maar de mariobros Is leuk en wil ook voor de volwassenen de gama of thrones editie

 3. De junior editie is voor kinderen tussen 5 en 10 heel leuk.
  Verder heb ik de klassieke versie in de houten doos, dat is mijn favoriet.
  De van Dam tot Dom editie, met bankpasjes.
  Monopoly Mega met extra straten.
  En de thema spellen Assassin’s Creed en Disney.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.